Tel: 571 410 840

V září spustíme moderní lakovací provoz a nabízíme 70 nových pracovních míst

#hr

Jako by se ani žádná koronavirová pandemie nekonala. Nejprve jsme v dubnu navýšili mzdy všem zaměstnancům ve výrobě a nyní hlásíme, že v září spustíme nejmodernější lakovací linku v Česku, která bude zaměřená na povrchové lakování dílů pro automobily. Díky novému lakovacímu provozu poskytneme práci pro dalších 70 lidí v regionu. 

 

„Koronavirus nás sice přibrzdil, ale čeká nás velká novinka. Nový lakovací provoz s názvem Flatbed bude poskytovat nejvyšší technologické standardy na světové úrovni. Podobnou lakovací linku s takovými parametry a funkcemi nemá v Česku žádná jiná firma. Normálních lakovacích linek je u nás opravdu hodně, ale tato bude výjimečná,“ říká Filip Hajdík, předseda představenstva.

 

Čím bude lakovací linka typu Flatbed od německého výrobce výjimečná? Její klíčovou vlastností je rychlost – za hodinu dokáže nalakovat až 94 m2 plochy. Kromě toho lakovací provoz obsahuje i špičkové technologické vychytávky – například automatickou kamerovou kontrolu lakovaných dílů. Nová lakovací linka Flatbed bude zaměřena na povrchovou úpravu produktů a své využití nalezne například při lakování interiérových i exteriérových dílů pro oblast automotive. 

 

„Projekt stavby Flatbed haly je jeden z hlavních milníků naší firmy. Díky této technologii se posuneme ještě výše v žebříčku technologického vybavení, kapacit a možností služeb pro naše zákazníky,“ prohlašuje Miroslav Merenda, generální ředitel naší společnosti. V současné době disponujeme třemi robotickými linkami a třemi ručními provozy.

 

Nová lakovací linka Flatbed bude umístěna ve zbrusu nové výrobní hale s podlahovou plochou 3000 m2, jejíž součástí bude mimo jiné i montážní pracoviště nebo moderní laboratoř.  Linka bude plně digitalizovaná a napojená na firemní systémy. V neposlední řadě je součástí linky ekologická spalovna, která umožňuje bezproblémové použití rozpouštědlových barev.

 

Flatbed je technologie plochého lakování, kde osm lakovacích zařízení zároveň lakuje v obrovské rychlosti až dva metry za minutu. „Taková rychlost je až skoro neuvěřitelná. Oproti běžným linkám disponuje tato linka například inovativní předúpravou oxidem uhličitým, aplikací ožehu plastů, čtyřmi automatickými dávkovacími systémy nebo funkcí UV sušení. Výjimečně velké je také lakovací okno o rozměrech 2,2 x 0,8 metru,“ nadšeně popisuje Filip Hajdík.

 

Lakovací provoz Flatbed budeme spouštět ještě v září tohoto roku. „Kromě dokončení stavby nové haly nyní také skládáme rozjezdový tým, navrhujeme výrobní toky, připravujeme nábor a předjednáváme zakázky. Zaměstnance do nového provozu stále hledáme!“, vyzývá Filip Hajdík s tím, že toto rozšíření výroby přinese nových 70 pracovních míst.

 

V rámci výstavby nového lakovacího provozu Flatbed vzniknou i nové parkovací plochy, kolárna, nové cesty v areálu firmy a nezapomnělo se ani na výsadbu zeleně. V nové hale se budou také nacházet moderní provzdušněné kanceláře a pomyslnou třešničkou na dortu má být kuchyňka s venkovní terasou s krásným výhledem do přírody ve druhém patře budovy, kterou budou moci využívat všichni pracovníci z výroby i kanceláří.

 

 

< zpět na blog



Další podobné články

Miroslav Merenda: Do tří let chceme mít na Flatbedu plně vytížený třísměnný provoz
„Flatbed je provoz světových rozměrů,“ říká „filmová hvězda“ manipulant Martin
„Přístup našich zaměstnanců během pandemie mě nadchnul,“ říká Filip Hajdík
Krize nekrize, navyšujeme mzdy zaměstnancům ve výrobě

Za HAJDIK a.s. se na vás těší
Bc. Simona Krampotová

info@hajdik.com
+420 571 410 840
wwww.hajdik.com

HAJDIK a.s.
Jablůnka 668, 756 23 Jablůnka
Česká republika
IČ: 27841600, DIČ: CZ27841600
Zapsána v obchodním rejstříku,
vedená u Krajského soudu v Ostravě,
oddíl B, vložka 10920