Tel: 571 410 840

„Flatbed je provoz světových rozměrů,“ říká „filmová hvězda“ manipulant Martin

#hr

„Jsem Martin, manipulant Martin.“ Tato věta v určitě všem dobře známém firemním videu zaměřeném na nábor nových zaměstnanců sice nezazněla, i tak ale náš kolega manipulant Martin předvedl herecký výkon hodný Jamese Bonda. Martin sám o sobě říká, že je mostem mezi skladem a výrobou, ve volném čase rád sportuje nebo navštěvuje hudební festivaly. A u HAJDIKa pracuje už více než rok, proto je ideální čas tohoto věčně dobře naladěného kolegu trochu vyzpovídat.

 

 

Martine, o tobě je známo, že se ve volném čase věnuješ natáčení videí, tentokrát jsi ale stál na druhé straně kamery, a to před ní. Měl jsi trému? A jak se ti natáčení celkově líbilo?

Byla to super zkušenost. Kluci, kteří přijeli video produkovat, byli velmi kreativní a šikovní. Nervózní jsem rozhodně nebyl. Jsem zvyklý na to být středem pozornosti. Celou dobu jsem si to velmi užíval. Kluci vymýšleli velmi zajímavé záběry, a ještě zajímavější způsoby, jak je natáčet. Například, když jsme dělali dlouhý záběr, kdy jedu s paleťákem napříč celou firmou, tak se kameraman, osvětlovač a režisér seskládali na europaletu a další kolega je tlačil celou cestu přede mnou. Musel na nás být velmi zábavný pohled. Hned bych si to zopakoval.

 

Nedávno, konkrétně 12. října, jsi oslavil pracovní výročí – byl to přesně rok od doby, co jsi k nám nastoupil. Pořád jsi tady stejně spokojený?

Upřímně bych si toho asi ani nevšiml, kdybys mi to teď nepřipomněla. Ten čas hrozně letí. Pamatuji si jako dnes, když jsem tady byl na první prohlídce ještě před nástupem. Jsem rád, že jsem se tehdy rozhodl zde začít pracovat a doufám, že podobných výročí tady ještě zažiju nespočet. Spokojený jsem možná ještě více, než když jsem nastoupil, hlavně díky kolektivu, který se zde za tu dobu utvořil.

 

Co dalšího se z tvého pohledu za ten uplynulý rok změnilo?

Především jsem za ten rok stihl posbírat velké množství zkušeností nejen z mé pozice, ale obecně ohledně lakování a naší firmy. Velkou změnou je pro mě posun na úroveň experta v rámci mé pozice. Jsem za to rád, ale vnímám to také jako závazek. Nadřízení jsou s mým výkonem spokojeni, a tak se snažím ten standard udržet a nezklamat. Další velkou změnou je určitě přesun na novou výrobní halu Flatbed.

 

Jaká je práce na novém provozu? Nechybí ti starý kolektiv?

Na Flatbedu se mi velmi líbí. Všechno je krásně nové, čisté a moderní. Se vším vybavením jde opravdu vidět, že se jedná o provoz světových rozměrů. Než se výroba na nové hale úplně usadí, tak chodíme občas vypomáhat i na robotické provozy, takže od starých spolupracovníků nejsme zatím úplně odříznuti. Jsou to super lidi, se kterými směna vždy skvěle utíkala. Jsem rád, že jsem ten rok mohl strávit právě na mé staré směně. Zahajovací tým na novém provozu je ale také úžasný, takže prakticky nenastává žádná změna.

 

Co říkáš na budovu jako takovou? Líbí se ti nové zázemí?

Hlavně se mi libí ta blízkost k přírodě. Budova je jednou stranou vsazená do přilehlého lesíku, a když člověk vyjde na terasu, tak má les téměř na dosah ruky. I z oken jsou ty výhledy daleko krásnější, než když by byla hala postavená v nějakém městském industriálním prostoru. Za mě velký palec nahoru. Uvnitř jsou prostory také krásné, takže velká spokojenost.

 

Kolegové i nadřízení tě popisují jako spolehlivého, pracovitého a věčně usměvavého kluka. Jak to děláš, že jsi pořád tak dobře naladěný?

Nebudu lhát, dobře se to poslouchá, když člověk dostává takovou chválu. Firma nám i v těžké době navýšila platy, a když je člověk opravdu šikovný, tak se rychle může napříč svou pozicí vyšvihnout na vyšší úroveň. Mám tu super podmínky, takže se to snažím vedení vrátit dobrým výkonem a nemám důvod se neusmívat. Navíc s mými kolegy se v práci prakticky nedá nesmát a nemít dobrou náladu. Máme mezi sebou velmi mladý kolektiv, takže si dobře rozumíme a práce nás pak skvěle baví. Člověku pak nevadí ani to brzké vstávání a do práce se prostě těší.

< zpět na blog



Další podobné články

Miroslav Merenda: Do tří let chceme mít na Flatbedu plně vytížený třísměnný provoz
V září spustíme moderní lakovací provoz a nabízíme 70 nových pracovních míst
„Přístup našich zaměstnanců během pandemie mě nadchnul,“ říká Filip Hajdík
Krize nekrize, navyšujeme mzdy zaměstnancům ve výrobě

Za HAJDIK a.s. se na vás těší
Bc. Simona Krampotová

info@hajdik.com
+420 571 410 840
wwww.hajdik.com

HAJDIK a.s.
Jablůnka 668, 756 23 Jablůnka
Česká republika
IČ: 27841600, DIČ: CZ27841600
Zapsána v obchodním rejstříku,
vedená u Krajského soudu v Ostravě,
oddíl B, vložka 10920